Portfolio

School of acting and directing

School of acting and directing

Škola glume, filmske i pozorišne režije ''Prvi koraci'' osnovana je 16. novembra 2013. godine. Nije nam dugo trebalo da se istaknemo. A evo i kako.

Jedinstveni smo u regionu po svom programu koji je namenjen za uzrast od 5 do 25 godina. U našoj školi dobijate najveći fond časova sa 25 najeminentnija predavača u Srbiji. Uz to je i cena takođe pristupačna i iznosi samo 222 dinara po školskom času. Navedeni program preuzet je sa dramske akademije, po kom polaznici pored časova glume imaju i predmete: scenski govor, tehnika glasa, scenske igre, scenski pokret, akrobatika i scenke borbe, gluma pred kamerom, lutkarstvo, istorija pozorišta, istorija filma, a imamo i smerove: javni nastup, filmska i TV režija, pozorišna režija.

Svaki predmet ima zasebnog stručnog predavača baš za tu oblast. U pitanju je čitav tim profesionalaca, ukupno imamo 25 predavača, koji su završili umetničke akademije, a mnogi od njih su i aktivni fakultetski profesori za svoju oblast. Svi koji su zainteresovani da nastave s obrazovanjem i na dramskoj akademiji imaju više nego odličnu podlogu, pripremu i podršku predavača. Zbog toga naši polaznici s uspehom upisuju svake godine dramske akademije u Beogradu i Novom Sadu. Do sada imamo preko 40 studenata.

Naša škola pored smera gluma nudi i smerove javnog nastupa, filmske i TV režije kao i pozorišne režije. Ta činjenica je vrlo bitna kako za glumce, tako i za reditelje. Polaznici glume imaju privilegiju da ukoliko žele učestvuju u predstavama i filmovima svojih kolega. Za svakodnevne individualne ili kolektivne probe obezbedili smo im i prostor koji mogu slobodno da koriste.

Pored sjajnih uslova i programa, kao i predavača, imamo i sopstvenu produkciju koja svake sezone izbacuje samostalne projekte - repertoarske predstave, ali i filmove! Takođe smo povezani sa svim važnim produkcijama koje redovno biraju naše polaznike za razne filmske i televizijske projekte (domaći i strani filmovi, tv serije, tv reklame...).

Date

26 July 2019

Tags

Design, Web development